Assortiment

Assortimentslijst

Het door Plantaz gekweekte assortiment bestaat uit enkele duizenden verschillende soorten. Deze productie is op te delen in:

Zie hieronder voor een selectie van ons assortiment of download ons volledige assortiment:

Groenblijvende en bladverliezende heesters
De nadruk van de productie ligt voornamelijk op groenblijvende en bladverliezende heesters en conifeerachtige planten. Het totale assortiment omvat enkele duizenden verschillende soorten, variërend van gangbare tot minder voorkomende gewassen. Deze laatste zijn meestel nieuwe soorten die het huidige aanbod aanvullen en verbeteren.

Klimaat
Het assortiment dat gekweekt wordt gedijt goed in het Europese klimaat, bestaande uit zee-, land- en mediterraan klimaat. Het Nederlandse klimaat is namelijk geschikt voor de kweek van gewassen voor zowel de mildere klimaten, alsook ook voor de koudere klimaten zoals in Noord- en Oost-Europa.
Alle producten die in containers worden gekweekt, overwinteren in een drie ha grote kas. Winterharde gewassen worden op speciale daarvoor ingerichte locaties geplaatst, zodat zij afgeschermd worden van de wind.

Vollegrondproductie
Het vollegrondassortiment varieert van grotere solitairplanten die 2 tot 3 x zijn verplant. Naast de solitairplanten biedt Plantaz een groot aanbod aan struiken en rozen uit de vollegrond.

Export
Het afzetgebied bestaat uit geheel Europa en diverse landen gelegen in West-Azië.

Logistiek
De producten kunnen zeer efficiënt worden geladen waardoor de transportkosten gedrukt worden. Ze worden nl. los en met de nodige bescherming geladen, zodat er aan het materiaal geen schade ontstaat. Het laden op pallets of op cc-karren neemt in verhouding veel meer plaats in beslag.