Over Plantaz

Bedrijf

Plantaz is in 2003 opgezet door Bas van Dijk (directeur), na een afsplitsing van een reeds bestaande boomkwekerij. Bas is de derde generatie boomkweker. Plantaz heeft in de afgelopen jaren een innovatief bedrijf opgezet met een afzet in meer dan 25 landen in Europa en West-Azië. Door het brede en innovatieve assortiment en zeer compacte laadmogelijkheden kan Plantaz voor u een interessante partner zijn.


Maatvoering

De productie en handel bij Plantaz bestaat grotendeels uit grotere planten in containers en in vollegrond. Het assortiment is breed evenals de maatvoering. De nadruk van de productie ligt voornamelijk op groenblijvende en bladverliezende heesters en in mindere mate coniferen. De potmaten waarin deze planten worden gekweekt variëren van 4 tot 230 liter. Het overgrote deel van de productie wordt gekweekt in 20 liter potten.  In een beplanting worden met deze solitairen bijzondere accenten gerealiseerd.
Het assortiment en de teeltwijze is door de eigenaren van Plantaz vanaf 1998 ontwikkeld, evenals de afzet voor deze planten. De combinatie assortiment, kwaliteit en prijs maken het product bijzonder.

 

Onderscheid
De vraag naar solitairplanten in containers groeit gestaag, omdat deze planten in maatvoering precies dat extra te bieden hebben, waardoor zij zich onderscheiden van het reguliere aanbod. De productie in potten maakt het mogelijk om het jaarrond te leveren.